Persbericht - Stadsgoud

- Elisabeth Strouven Fonds stelt € 100.000,- ter beschikking voor de beste ideeën.

Stadsgoud is een initiatief van het Elisabeth Strouven Fonds dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt. Burgers en organisaties uit Maastricht mogen aan de hand van een thema interessante en innovatieve ideeën aandragen. Niet de medewerkers van het fonds, maar een onafhankelijke jury beoordeelt deze ideeën.

Thema 2019

Alle inwoners van Maastricht worden uitgedaagd om de hersens te laten kraken rond deze vraag: hoe zorg jij ervoor dat alle bewoners worden betrokken bij de buurt?

Het gaat hierbij om initiatieven door en voor buurtbewoners, waarbij het helpen van je medemens en er voor elkaar zijn centraal staan. Deze initiatieven kunnen bijvoorbeeld gaan over eenzaamheid, armoede, vrijwilligerswerk of meer samenhang in de buurt.

Meedoen

Van 7 januari tot en met 7 maart 2019 kunnen ideeën worden ingediend op www.stadsgoud.nl.
Vervolgens worden de beste ideeën en daarmee de finalisten geselecteerd.
Een onafhankelijke jury bepaalt op zondag 14 april wie de winnaars zijn.
Net als in voorgaande edities stelt het Elisabeth Strouven Fonds € 100.000,- ter beschikking.

Lijflied

Het liedje ‘We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?’ uit de comedy ’t Schaep met de 5 pooten is gekozen als lijflied voor deze editie. De oorspronkelijke serie stamt uit 1969 en speelt zich af in een bruin café. In 2006 is een vervolg op de serie gemaakt en in 2019 komt er zelfs een musical. Zowel het lied als het café komen regelmatig terug in deze Stadsgoud.

Elisabeth Strouven Fonds

Het Elisabeth Strouven Fonds biedt financiële ondersteuning aan projecten van organisaties en instellingen in Maastricht en omstreken. Dat gebeurt binnen de sectoren sociaal-maatschappelijk, kunst & cultuur en natuur & landschap. Ook geeft het fonds advies rond het indienen van een aanvraag en brengt het partijen samen die hetzelfde doel nastreven.


Kijk voor meer informatie op: 

Contactpersoon communicatie: Marc Kentgens
Telefoon: +31 (0)6 - 57 49 00 73,
E-mail: marc.kentgens@elisabethstrouven.nl