Chapeau: € 100.000,- voor de beste ideeën

- Elisabeth Strouven Fonds inspireert buurtbewoners via Stadsgoud

Het Elisabeth Strouven Fonds trekt 100.000 euro uit voor interessante en innovatieve ideeën van burgers in Maastricht in het kader van Stadsgoud, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt.

Voor dit jaar is het thema hoe je ervoor kunt zorgen dat alle bewoners betrokken worden bij de eigen buurt.

Het gaat hierbij om initiatieven door en voor buurtbewoners, waarbij het helpen van je medemens en er voor elkaar zijn centraal staan. Deze initiatieven kunnen bijvoorbeeld gaan over eenzaamheid, armoede, vrijwilligerswerk of meer samenhang in de buurt.

Meedoen
Van 7 januari tot en met 7 maart 2019 kunnen ideeën worden ingediend op www.stadsgoud.nl.Vervolgens worden de beste ideeën en daarmee de finalisten geselecteerd. Een onafhankelijke jury bepaalt op zondag 14 april wie de winnaars zijn.
Net als in voorgaande edities stelt het Elisabeth Strouven Fonds € 100.000,- ter beschikking.

Lijflied
Het liedje ‘We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?’ uit de comedy ’t Schaep met de 5 pooten is gekozen als lijflied voor deze editie. De oorspronkelijke serie stamt uit 1969 en speelt zich af in een bruin café. In 2006 is een vervolg op de serie gemaakt en in 2019 komt er zelfs een musical. Zowel het lied als het café komen regelmatig terug in deze Stadsgoud. Beppie Kraft en Jan Janssen hebben nu een eigen versie gemaakt in het Maastrichts dialect.

Elisabeth Strouven Fonds
Het Elisabeth Strouven Fonds biedt financiële ondersteuning aan projecten van organisaties en instellingen in Maastricht en omstreken. Dat gebeurt binnen de sectoren sociaal-maatschappelijk, kunst & cultuur en natuur & landschap.

Bron: Chapeau
URL: https://www.chapeaumagazine.com/