1Limburg: Stadsgoud looft ton uit voor 'gouden idee'

- "Hoe zorg jij ervoor dat alle bewoners worden betrokken bij de buurt?" Dat is de hamvraag waarmee Stadsgoud burgers uit Maastricht wil prikkelen om interessante en innovatieve ideeën aan te dragen.

Met ingang van maandag kunnen creatieve geesten hun projectplan en begroting indienen. De beloning: 100.000 euro voor het beste idee, ter beschikking gesteld door het Elisabeth Strouven Fonds.

Buurtprojecten
Elke editie van de ideeënwedstrijd is er een ander thema. "Dit jaar is er budget beschikbaar voor sociaal-maatschappelijke projecten", aldus Marc Kentgens van het Elisabeth Strouven Fonds. "We verwachten juist nu veel inzendingen van mensen die samen de problematiek in hun wijk of buurt willen aanpakken."

Bekende ambassadeurs
Bijzonder dit jaar zijn de ambassadeurs van Stadsgoud: Beppie Kraft en Jan Janssen. De prominente Maastrichtenaren hebben medewerking verleend aan het lijflied: een Maastrichtse variant op een lied uit de komedie 't Schaep met de 5 pooten.

Jury
Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen onder andere op inspiratie, originaliteit en positiviteit. Tot 7 maart kunnen ideeën ingestuurd worden. De juryleden worden pas achteraf bekendgemaakt, zodat inzenders de jury niet kunnen beïnvloeden via hun eigen netwerk. De winnaars van deze vierde editie worden op 14 april bekendgemaakt.

Bron: 1Limburg
URL: https://www.1limburg.nl